Min utbildning och framtidsdrömmar

Jag har valt att studera informationsteknik på Chalmers Tekniska Högskola. Jag ska med andra ord bli civilingenjör. Detta har jag drömt om sedan jag gick ur nian. Nu är jag en bra bit på väg och det känns så intressant att jag måste blogga om det.

Oändliga möjligheter inom IT

Det finns otroligt många möjligheter inom det här området. Det händer hela tiden omvälvande och banbrytande saker som har med IT att göra och det känns lockande att få vara en del av detta och till och med vara med och driva utvecklingen. Jag vill känna in vad människor har för behov och komma på lösningar som är bra både för miljön och som gör kommunikation lättare, roligare och mera effektiv.

Spelutveckling känns väldigt attraktivt

Jag skulle också kunna tänka mig att arbeta med spelutveckling. IT-baserad rekreation blir bara större och större. Spelautomater på nätet är ett bra exempel men det finns många fler. Att man kan tävla i e-sport visar också hur stort spelutveckling har blivit. Det är en seriös bransch och jag kan föreställa mig att jobba i den i framtiden. Det viktigaste för mig är ändå att få hålla på med problemlösning. Att konstruera något som gör livet lättare för slutanvändarna.

Saker ska vara användarvänliga och göra livet lättare för människor

Jag är egentligen mest fascinerad av interaktionsdesign. Saker ska vara användarvänliga helt enkelt. Jag hoppas i alla fall få chansen att jobba med något jag brinner för efter att min utbildning är avslutad.

Sedan drömmer jag om att kunna bilda familj en dag. Det gäller att hitta rätt man för den uppgiften . Det finns ju ganska gott om killar här på högskolan som kanske kunde vara något? Men just nu får det vänta. Nu ligger fokus på matematik och mjukvaruutveckling.