Plugg och middag på Syster Marmelad

Å hjälp vad jag har pluggat idag! Självstudier är mer krävande än vad man kan tro. Det handlar om nittio procent disciplin och resten är vanligt svett känns det som.

Svårt med självdisciplinen när man är hemma och studerar

Det finns ju så mycket annat som lockar när man är hemma för att plöja igenom kurslitteratur eller göra de där laborationerna eller det värsta av allt: skriva uppsats. Jag får alltid lust att baka och laga mat istället. Nu har jag kommit på ett sätt som får det hela att fungera hyfsat. Jag utfäster en belöning till mig själv. Jag har ett tydligt mål. Dagens belöning bestod i att träffa goda vänner på Syster Marmelad i Majorna.

Trevlig middag på Syster Marmelad med sällskap av kunniga veganer

Detta är en supermysig vegetarisk restaurang med klimatsmart feeling och gröna, lokalproducerade ekologiska alternativ. Allt som värmer mitt hjärta när det gäller mat och dryck. Vi hade jättetrevligt, åt en god middag och träffade ett gäng väldigt insatta veganer som lärde oss mera om deras livsstil. Jag måste säga att jag tycker att de har helt rätt även om jag själv inte är riktigt där ännu. Jag äter kött ibland, som lördagsgodis, men väljer oftast vegetariska alternativ. Djurförsök och att bära djurhud gillar jag inte heller. Jag blev facebookvän med en av tjejerna och hoppas få fler tips och stöd av henne till att leva ett mera hållbart liv. Man kan alltid förbättra sig på någon punkt.