Organisera livet

Hjälp alltså. Ibland är det bara för mycket med allting som ska göras, skötas, lämnas in, tider som ska passas, mat som ska handlas och fixas, räkningar som ska betalas, människor som vill hänga eller som man ska göra grupparbeten med (och jag hatar grupparbeten för det är mest jag som gör jobbet och de andra pratar) och det ska städas och tvättas (nej det har ingen prio måste jag väl erkänna, men det blir så eftersom jag är singel och min mamma inte bor här) och jag måste ju jobba /plugga i första hand, eller hur?

Dags att skapa någon sorts system

Men okej, jag ville gärna skylla min dåliga planering på ADHD och låta det vara rörigt, impulsivt och kul. Tills jag inte stod ut med mig själv längre och kom på idén att Organisera Livet. Jag vill vara chef över mitt liv liksom. Så jag började göra listor. Vecka för vecka skriver jag ner möten och deadlines. Ibland för jag in särskilda events även månader i förväg. Och jag använder en vanlig almanacka och ett vanligt anteckningsblock och kompletterar med mobilens kalender.

Sätt in viktiga papper i pärmar eller lägg dem i mappar

Sedan sparar jag viktiga papper i mappar eller pärmar. Kvitton, garantier, räkningar, lönespecifikationer med mera. Jag sätter in dem direkt på rätt plats. Jag slänger oviktiga papper så att inget viktigt mixar sig med dem. Det är så frustrerande att inse att man lagt ett skoldokument i reklamhögen och slängt alltihop.

Rutiner är lösningen

Jag har numera strukturerat upp vardagen med rutiner. Inte så tråkigt som det låter. När rutinen kickar in går jag på autopilot och sparar en massa tankeenergi som jag kan ha till de verkligt svåra uppgifterna i livet. Rutiner förvandlar kaos till kosmos i ett enda magiskt trollslag.